Cursuri de REFLEXOLOGIE – metoda Grinberg


*RELEXOLOGIE – metoda Grinberg 160 ore  600 euro

* REFLEXOLOGIE + Anatomie + Terapii naturiste pret 835 euro

Cont Bancar:

BANCA TRANSILVANIA
IBAN: RO98BTRLRONCRT0390923801

REFLEXOLOGIE – Durata, teorie-practica 160 ore, Terapii complementare  60 ore, Anatomie 60 ore

Cursurile se pot desfasura (si) in sistem „la distanta” fiind necesare  intalniri de weekend, sambata 9-18; duminica 9-14 teoria fiind transmisa online.

METODA ANALIZEI LABEI PICIORULUI

De-a lungul timpului au fost elaborate multe tehnici care ne ofera posibilitatea de a obtine o imagine asupra personalitatii unui individ prin analiza unei singure  componente a trupului sau, a unui lucru creat de persoana respectiva sau a modului in care ea reactioneaza fata de diferite situatii. Fiecare dintre aceste tehnici isi are filosofia proprie si propriile reguli in baza carora permite elaborarea portretului persoanei respective asa cum acesta apare prin prisma metodei folosite. Aceste tehnici se bazeaza pe organele periferice ale trupului. Analiza labei piciorului se sprijina pe principiul ca piciorul ne arata modul in care o persoana “trece” prin viata. Aceasta analiza combina dimensiunile fizice, emotionale si spirituale intr-o singura dimensiune. Perspectiva este holistica iar principiile metodei se bazeaza pe o filozofie care imbina conceptia orientala cu cea occidentala. Metoda noastra are ca obiect o zona a trupului care se afla, fizic vorbind, la cea mai mare distanta fata de majoritatea organelor de simt si pe care lumea moderna o acopera, de obicei, ferind-o de privirile altora. Aceasta este o zona in care s-au dezvoltat insa putine mecanisme de aparare deoarece, din punct de vedere social, ea este relativ neglijata si lipsita de importanta, mai putin infrumusetata si ingrijita.

In dezvoltarea noastra ca fiinte umane, trazitia de la starea de individ neajutorat, ce sta culcat sau se taraste, catre miscarea independenta, cu ajutorul picioarelor,  reprezinta un stadiu important,  fiind si etapa in care personalitatea individuala incepe sa fie clar exprimata. Individul se sprijina in intregime pe talpile picioarelor.

Orice schimbare de ordin perceptiv, cognitiv, emotional sau fizic implica o modificare a modului in care omul isi mentine pozitia sa dreapta in lume.  Chiar modificarile abstracte, ca de pilda acelea care privesc situatia sau imaginea asupra propriei persoane, afecteaza modul in care indivizii se poarta, se misca si se exprima; din aceasta cauza conditiile care se mentin de-a lungul unei perioade suficient de indelungate sau au o intensitate destul de mare vor lasa semne clare si inconfundabile pe talpile picioarelor.

Analiza labei piciorului este tehnica prin care se incearca intelegerea semnificatiei acestor semne si combinarea lor intr-o imagine integrala a individului la toate nivelurile.

“Atunci cand am iesit din apa,  ne-am coborat din copaci sau am aterizat venind din spatiul exterior, primul lucru pe care l-am facut a fost un pas, care a lasat urme pe nisip.  Chiar daca urmele piciorului s-au sters de pe nisip, amintirea pasului ramane imprimata pe talpa, daca el a fost cu adevarat semnificativ in viata persoanei respective”.

ENERGIA UMANA

Fiecare celula a corpului omenesc este inconjurata de (si in acelasi timp contine)energie care o sustine, celula insasi fiind expresia reala a energiei la nivelul atomic. Aceasta energie se afla in jurul (si in interiorul)intregului trup. Starea armonioasa a acestei energii este numita sanatate, manifestata la toate nivelurile, anume mental, spiritual, emotional si fizic. Starea fundamentala lipsita de armonie a acestei energii corespunde excesului sau deficitului de la nivelul unei anumite zone a trupului sau al unui anumit organ, comparativ cu nivelul armonios, optim. Calitatea (frecventa)energiei caracteristice unei zone s-ar putea, de asemenea, modifica astfel incat sa corespunda unei alte zone, cu alte cuvinte energia care controleaza o anumita regiune nu-i va mai fi potrivita acesteia.

Energia vitala este compusa din aceleasi elemente ca si universul. Filosofia a cunoscut si a definit aceste elemente inca din antichitate, avand aici in vedere filosofia chineza, hinduismul, islamismul, iudaismul etc. In cartea de fata, energia a fost impartita in patru elemente, fiecare constituind o frecventa a acesteia si alcatuind impreuna intreaga fiinta. Aceste elemente sunt: Pamantul, Apa, Focul si Aerul.Consideram cel de-al cincilea element, chintesenta eterica, drept un factor misterios legat de destinul si personalitatea unica a fiecarui individ, elementul care ne uneste pe toti intr-un singur cosmos sau ne divide, in indivizi separati.

Fiecare zona a trupului are o frecventa proprie care ii este necesara pentru mentinerea armoniei si pentru indeplinirea functiei sale specifice, la capacitatea totala.Orice deviere de la punctul de echilibru va afecta buna functionare a organismului sau regiunii respective. Daca deviatia este cronica si de durata, ea se va transforma in boala si se va imprima intr-un semn specific de pe talpa piciorului.

Conform stravechii diviziuni in centri energetici, trupul este impartit in opt benzi transversale, avand functia sa specifica.Functiile sunt de ordin fiziologic, spiritual, mental si emotional si creeaza impreuna personalitatea psihofizica a individului. La baza acestui mod de intelegere energetico-filosofica a individului se afla presupunerea ca energia (individul) s-a nascut in lume pentru a se dezvolta si pentru a ajunge cat mai aproape posibil de sursa acestei energii. Principalele religii descriu, fiecare, acest proces intr-o modalitate diferita si conform sistemului pripriu de legi.

In  analiza labei  piciorului noi abordam, in principiu, indivizii ca fiind fiecare o energie aflata in procesul dezvoltarii, orice obstacol intalnit fiind, in acelasi timp, o ocazie de a creste si de a se dezvolta. Din aceasta perspectiva putem reprezenta viata unei persoane ca pe un râu in miscare:in anumite locuri el curge mai puternic, in altele mai slab; in anumite zone el se transforma intr-o mlastina, iar in altele devine un lac sau o mare.Pe laba piciorului putem observa starile de dizarmonie si incercarile de a reveni la armonie.

Modificarile energetice care implica o deviatie fata de armonie ce se manifesta sub forma de stari cronice, pe parcursul unei perioade lungi de timp, sau care sunt acute, dar suficient de traumatizante pentru a crea o alterare permanenta a individului sunt exprimate la nivelul picioarelor sub forma unor semne relevante pentru starile fundamentale de surplus sau deficit care alcatuiesc impreuna modelele comportamentului energetic. Natura semnului, amplasarea sa si relatiile cu alte semne existente pe laba piciorului constituie componentele majore ale analizei labei piciorului. Ce vedem atunci cand analizam talpa piciorului? Vedem ceea ce corespunde nivelului fizic, emotional, mental si creativ;vedem tendintele trecutului, prezentului si viitorului.

UK betting sites, view information for Sign Up Bonuses at bookmakers